Betaling via creditcard met 3D Secure

De Europese richtlijnen zijn aan het veranderen om online creditcardtransacties voor jou veiliger te maken. Hoe precies? Je kunt gevraagd worden om je betaling te verifiëren via het 3D secure proces. De naam van dit proces wordt bepaald door het kaarttype dat je gebruikt (bijv. Visa Secure, Mastercard Identity Check of American Express SafeKey).

Banken bevinden zich momenteel in het toepassingsproces en wij zetten aan onze kant stappen om ons aan te passen aan de veranderingen.

Wat zijn de voordelen van 3D Secure?

3D secure beschermt je creditcardgegevens nog effectiever tegen fraude. Door je identiteit twee keer te moeten bevestigen, verifieer je dat jij degene bent die je credit card gebruikt en niet iemand anders. Mocht iemand je telefoon, computer of credit card stelen, dan kunnen ze deze niet gebruiken om een online betaling uit te voeren. Om de betaling te bevestigen, heeft de dief namelijk een extra beveiligingssleutel nodig, zoals je pin of vingerafdruk. Voor meer informatie en details kun je de website van je bank bezoeken.

Dus, wat betekent dit precies voor jou?

Als je gekozen betaalmethode credit card is, raden we je aan je kaart voor tweestapsverificatie (3D Secure) te registreren. De meeste banken bieden je de mogelijkheid om je kaart online te registreren, dus check de website van je bank voor meer informatie. Mocht je je kaart nog niet geregistreerd hebben en wordt hierdoor je betaling niet afgerond, dan kan je je betaalmethode aanpassen of de betaling middels een andere kaart afmaken.

Als je je al geregistreerd hebt voor 3D Secure, of hier ook al gebruik van hebt gemaakt, dan hoef je je niet opnieuw te registreren. Echter, het kan zijn dat je bank het betaalproces heeft aangepast ter verbetering van de algehele ervaring. Sommige banken hebben speciaal hiervoor een nieuwe smartphone applicatie ontwikkeld. Neem alsjeblieft contact op met je bank voor verdere informatie.